-Otomasyonda eğitim atağı…
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Otomasyonun daha verimli kullanılması ve işlevselliğinin artırılması için 29 pilot ilde yapılan eğitimler tamamlandı”
-“680 Ziraat Odasından 1114 personele verilen eğitim, hedeflendiği gibi kısa bir zamanda bitirildi”-“Bu sayede kullanıcıların, otomasyonu yanlış kullanımları giderilip, programa entegrasyon maksimuma çıkarıldı”
Ankara - 24.07.2015 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, faaliyete geçen otomasyon sisteminin daha verimli kullanılması ve işlevselliğinin artırılması için 29 pilot ilde yapılan eğitimlerin tamamlandığını bildirerek, “680 Ziraat Odasından 1114 personele verilen eğitim, hedeflendiği gibi kısa bir zamanda bitirildi” dedi.
Bayraktar yaptığı açıklamada, eğitimlerle, çiftçi işlemlerinin daha hızlı girilmesinin sağlandığını, Ziraat Odalarının idari işlemleri ile ilgili modüllerin kullanıcılara aktarıldığını belirtti.
Eğitimlerde sık sık üye ve veri giriş işlemlerinin örneklendirildiğinin altını çizen Bayraktar, “bu sayede kullanıcıların, otomasyonu yanlış kullanımları giderilip, programa entegrasyon maksimuma çıkarıldı” dedi.
-Otomasyon Sistemi-
Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği’nin iş ve işlemlerinde profesyonelliğin sağlanması için otomasyonun önemine vurgu yapan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Sisteminin çok geniş uygulama sahası bulunuyor. Çiftçi kütük bilgileri, arazi ve tarımsal bilgiler, üretim deseni ve miktarları, bina ve tesis varlığı, alet ve makine varlığı, hayvan ve su ürünleri varlığı sistemde görülebiliyor. Çiftçilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kayıtları çevrimiçi olarak yapılabiliyor. E-devlet kapsamında kamu ve diğer kuruluşlarla web servisleri üzerinden bilgi paylaşımında bulunulabiliyor. Çiftçiler için gerekli belgeler anında hazırlanabiliyor.”
Otomasyon sisteminde, çiftçilere ilişkin üye kayıt defterleri başta olmak üzere üyeliğe dair tüm ayrıntıların yer alacağını vurgulayan Bayraktar, “İçişleri Bakanlığı aracılığıyla kimlik ve adres bilgileri, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığıyla tapu kayıtları, SGK ile sosyal güvenlik bilgileri sorgulanabiliyor.”
Sistem ilerleyen zamanlarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile entegre çalışabilecek.”