Genel Başkan Şemsi Bayraktar, Rize’nin Ardeşen ilçe Ziraat Odasını ziyaret etti. Pazar’da kendi adını taşıyan Pazar Ziraat Odası Ş. Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuarı’nın açılışı ile Maçka Ziraat Odası yeni hizmet binası açılışını gerçekleştirdi.
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Karadeniz turunda
-Bayraktar, Ardeşen Ziraat Odasını ziyaret etti;
Pazar’da kendi adını taşıyan laboratuarı
ile Maçka Ziraat Odası yeni hizmet binası açılışını yaptı
-Bayraktar: “Dünyada enerji ve gıda çok önemli sektör haline geldi;
artık zenginlik yaratmaya başladı”
-“Bu ülkeyi seven herkesin, sadece tarımla uğraşanların değil,
tüm kesimlerin bu sektöre, bu çiftçiye, bu çiftçinin sorunlarına
sahip çıkması lazım. Bizim hedefimiz, yüzü gülen çiftçidir"
Rize – 28.06-2013 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Karadeniz Bölgesi Ziraat Odalarına ziyaretlerde bulundu; yeni yapılan hizmet ünitelerinin açılışını gerçekleştirdi.
Rize’nin Ardeşen ilçesi Ziraat Odası’nı ziyaret eden Bayraktar’ı Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Ardeşen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yerebakan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu, daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, oda başkanları, kooperatif başkanları ve ziraat odası yönetim kurulu üyeleri ve çiftçiler karşıladı.
Genel Başkan Bayraktar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, “Ardeşen Ziraat Odası Başkanlığı olarak ilk defa Genel Başkanımızı ağırlama imkanı bulduk. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kabaoğlu daha sonra ilçedeki zirai çalışmalar hakkında Bayraktar’ı bilgilendirirken, Ardeşen’deki Soğuk Hava Deposu’nun kapasitesi artırılmasıyla ilgili çalışma yürüteceklerini aktararak Bayraktar’dan destek istedi.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da Oda Başkanı Kabaoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerini başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ederek, üretici ve çiftçinin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirilecek olan her çalışmanın arkasında olduğunu belirtti.
Bayraktar ayrıca, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle çay üretimi, çay kanunu, Çaykur ve özel sektörün çay alım politikaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Ziyaretin sonunda, Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Bayraktar’a, Ardeşen’in simgelerinden olan Serender maketi hediye etti.
-Bayraktar, Pazar'da kendi adını taşıyan laboratuvarın açılışını yaptı-
Genel Başkan Bayraktar, daha sonra geçtiği Pazar ilçesinde, yapımı tamamlanan “Pazar Ziraat Odası Ş. Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuarı”nı hizmete açtı.
Açılış töreninde konuşan Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Oda olarak önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Açmakta olduğumuz Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı; Pazar Ziraat Odamızın öncülüğünde, Çamlıhemşin Ziraat Odamızın ortaklığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Rize Borsası ve Lipton grubunun yardımlarıyla yaklaşık 300 bin TL harcanarak bölgemizin hizmetine sunulmuştur. Yardımlarını esirgemeyen Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’a teşekkür ediyorum. Pazar Ziraat Odası Meclisi’nde almış olduğumuz karar gereği; Pazar, Hemşin, Çamlıhemşin ilçelerimizdeki çiftçilerimizin toprak analizleri tamamen ücret alınmadan yapılmaktadır. Ayrıca kendilerine eğitimler de verilmektedir.”
-“Çaykur’a deste veriyorum…”-
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da açılışta yaptığı konuşmada, üreticilerin desteklenmesi anlamında önemli çalışmalarda bulunduklarını anlatarak, şöyle devam etti:
“Biliyorsunuz geçmiş yıllarda hazırlanan bir Çay Kanunu Tasarısı vardı. Bu kanun Çaykur’un tasfiyesini öngören, aynı zamanda Çaykur’u tasfiye ederek özel sektörü güçlendirmeyi düşünen bir anlayışla hazırlanmıştı. Biz buna müdahale ettik ve gündemden kaldırdık. Bugünlerde yeni bir çay kanunu tasarısı hazırlanıyor. İnşallah bizim görüşümüze açılacak. Orada çiftçilerimizin ve üreticilerimizin beklentileri doğrultusunda bu kanunun hazırlanmasını sağlayacağız. Burada Çaykur önemlidir. Çaykur’u ortadan kaldırdığınızda bundan hem çay sektörü hem de üreticimiz fevkalade zarar görecektir. Çaykur’a bu manada destek veriyorum.”
Plaket töreninin ardından, Genel Başkan Şemsi Bayraktar, kendi adını taşıyan; Pazar-Çamlıhemşin Ziraat Odaları Başkanlığı, Ş. Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı’nın açılış kurdelesini, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, TZOB Karadeniz Bölge Temsilcisi, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu ve Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce ile birlikte kesti.
-Bayraktar, Maçka’da yeni hizmet binasının açılışını yaptı-
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ziyaretleri çerçevesinde geçtiği Maçka’da Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının açılışını yaptı.
Bayraktar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ziraat Odalarının 2004 yılından sonra fevkalede güçlü hale geldiğini, hizmet kalitelerinin arttığını belirterek, "Sadece hizmet binası yapmakla kalmıyorlar, önemli tesisler yaparak çiftçilerimize hizmet götürüyorlar" dedi.
Artık dünyada konjonktürün değiştiğini kaydeden Bayraktar, şöyle devam etti:
"Dünyada tarımın algılanması da değişti. Önemi de artmaya başladı. Türkiye bu manada çok önemli potansiyele sahip bir ülke. Bu potansiyeli hayata geçirme noktasında her şeyi devletten, Bakanlıktan bekleme dönemi de sona eriyor artık. Oda olarak daha fazla kesime hizmet getirmek zorundayız. Bu paraları Türk çiftçisi veriyor. Bunu alın terinin karşılığı olarak veriyor. Biz de onlara hizmet olarak bu kaynakları geri çevirmek zorundayız. Bu kaynakları doğru olarak kullanamazsak, layıkıyla geri çeviremezsek, hizmet olarak döndüremezsek, bu para hepimizi yakar. Oda Başkanlarımızı bu manada çok gayretli ve heyecanlı görüyorum. Hizmet gayreti içerisinde olduklarını görüyorum, ama yeter mi, yetmez. Çok daha fazla hizmet vereceğiz."
Çiftçilerin tüm sorunlarının çözümü noktasında her platformda yer alacaklarını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
"Fındığa destek verilmesinin devam etmesi noktasında çok büyük çalışmalar yaptık. Hayvancılığın daha da gelişmesi noktasında oda olarak çalışmalar gerçekleştirdik. Arazi toplulaştırması için çalışma yaptık.
Yapısal sorunlar çözüldüğünde, verimliliği, kaliteyi getirdiğimizde, çiftçimizin nasıl zengin olduğunu göreceğiz. Dünya değişti. Dünyada enerji ve gıda sektörü çok önemli sektör haline geldi. Artık zenginlik yaratmaya başladı. Bu ülkeyi seven herkesin, sadece tarımla uğraşanların değil, tüm kesimlerin bu sektöre, bu çiftçiye, bu çiftçinin sorunlarına sahip çıkması lazım. Bizim hedefimiz, yüzü gülen çiftçidir."