-Cumhuriyet 92 yaşında…
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-“Türkiye, bugün, tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, bilimde, sanatta, sporda dünyanın önemli ülkelerinden biriyse bu Cumhuriyet sayesindedir”
-“Terör sorununu aşar, birlik, beraberliğimizi korumaya devam edersek, ülkemiz hemen her alanda dünyada ilk 10’a girer. Bundan da doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle her bölgemiz, her vatandaşımız yararlanır”
Ankara – 28.10.2015 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Türkiye, bugün, tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, bilimde, sanatta, sporda dünyanın önemli ülkelerinden biriyse bu Cumhuriyet sayesindedir” dedi.
Bayraktar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu yıl 92. yıldönümü kutlanacak olan Cumhuriyet için, kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefini koyduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yönde çok önemli aşamalar kaydettiğini, bölgesinin ve İslam dünyasının en gelişmiş ülkesi haline geldiğini vurguladı.
Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti:
“Cumhuriyetimizin bu yıl 92. yılını kutluyoruz. Bugün Türkiye içinde bulunduğu bölgenin en güçlü, dünyanın 17’inci büyük ekonomisi durumundadır. Cumhuriyet kurulduğunda nüfusun yüzde 90’ı okuma yazma bilmezken, bugün dünya sıralamasına giren üniversiteleri olan, dünya çapında şirketleri, hastaneleri, bilim adamları, sanatçıları, sporcuları olan bir Türkiye’ye ulaşılmıştır. Türkiye, bugün tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, bilimde, sanatta, sporda dünyanın önemli ülkelerinden biriyse bu Cumhuriyet sayesindedir.
Son dönemlerde şiddeti artan terör sorununu aşar, birlik, beraberliğimizi korumaya devam edersek, ülkemiz hemen her alanda dünyada ilk 10’a girer. Bundan da doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle her bölgemiz, her vatandaşımız yararlanır.”
-Tarımda da büyük aşamalar kaydedildi-
Bayraktar, Türkiye’nin, Cumhuriyet döneminde tarımda da büyük aşamalar kaydettiğini, 1923 yılında, tarımsal üretimi 12,5 milyonluk nüfusu bile besleyemeyen bir ülkeden, 78 milyonu nüfusu, 40 milyonu aşkın turisti besleyen, 6 milyon istihdam, 60 milyar dolara yakın tarımsal hâsıla yaratan, 18 milyar dolarlık tarımsal ürün ve gıda ihracatı yapan bir tarımsal ekonomiye ulaşılmasını sağladığını belirtti.
Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşmada sonuna kadar kararlı olduklarını, Türk çiftçisi, Türk köylüsü olarak cumhuriyetin bu hedefini gerçekleştirmek için bütün güçleriyle çalışıp, gayret ettiklerini bildiren Bayraktar, “Çiftçimiz, büyük bir gayret ve fedakârlıkla üretiyor. Bu ülkenin gıda güvencesini sağlıyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da, tarım ve gıdada 40 milyar dolar ihracata, 85 milyon olacak nüfusu, 50 milyon turisti besleyeceğinden, çevre ülkelerin gıda açığını kapatacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.