-Bayraktar, Akyazı Ziraat Odası Genel Kurulu’na katıldı…
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “TZOB Genel Kurulu’nda yeniden aday olacağım”
-“Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği bizim dönemimizde idari ve mali yönden fevkalade güçlendi. Bizden önce Ziraat Odaları Birliği parası, hizmet binası olamayan bir kurumdu”
-“Bu koşullarda 77 milyon ülke nüfusunu, 37 milyon turisti doyuruyorsa, 18 milyar dolar ihracata neden oluyorsa ve 62 milyar dolarlık milli hasıla elde edebiliyorsa o zaman
gelip bu çiftçinin elini öpeceksin”
-“Ben çiftçiyi eleştirenlerin büyük bir vebal altında olduğuna İnanıyorum”
-“Hedefimiz tarlaya girerken de tarladan çıkarken de yüzü gülen üretici kitlesi”
Ankara – 19.02.2015 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB Genel Kurulu’nda yeniden aday olacağını açıkladı.
Bayraktar, delegesi olduğu Sakarya’nın Akyazı İlçesi Ziraat Odası Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Aralık ayında delege seçimlerini bitirdiklerini, Türkiye genelinde oda genel kurullarının sürdüğünü, Şubat ayı sonunda tamamlanacağını vurguladı. Mart ayında il kongrelerini yapacaklarını hatırlatan Bayraktar, Mayıs ayında da Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Kurulu’nu gerçekleştireceklerini belirtti.
Şemsi Bayraktar, şunları söyledi:
“Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde hizmet etmeye devam edeceğim ve Mayıs ayında yapılacak TZOB Genel Kurulu’nda yeniden aday olacağımı buradan bilmenizi istiyorum.
Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği bizim dönemimizde idari ve mali yönden fevkalade güçlendi. Bizden önce Ziraat Odaları Birliği parası, hizmet binası olamayan bir kurumdu. Hatta odalar da idari ve mali yönden güçlü değildi. Yeterli hizmeti veremiyordu.
60 yıllık, ihtiyaçlara cevap vermeyen ama bir türlü de değiştirilemeyen Ziraat Odaları Kanunu’nun çıkarılmasını sağladık. Odalarımızı, TZOB’u idari ve mali yönden güçlü hale getirdik. Bugün baktığınızda Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 4,5 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşu.
Yaklaşık 800 tane odamız var ve yüzde 80’inin de kendi binası var. Laboratuvarlar, ürün işleme tesisi kuruyorlar. Bu dönemde, 200’e yakın kırsal kalkınma projesini hayata geçirdik. Odalarımızı daha iyi hizmet eder hale getirdik.”
-Tek tuşla odalarımızın bilançosunu Ankara’dan görebileceğiz”-
TZOB bünyesinde otomasyon sistemini kurdukları bildiren Bayraktar, şöyle devam etti:
“Tek tuşlamayla odalarımızın bilançosunu Ankara’dan görebileceğiz. Odalar da tuşa bastığında TZOB’u görebilecekler.
Tapu Kadastro’ya, TÜİK’e, Nüfus İdaresi’ne, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne girebilecekler. Bu kuruluşlarla entegre bir sistem. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bütün bilgilerine rahatlıkla ulaşabilecekler. Otomasyonu bitirdik, bazı pilot bölgelerde kullanmaya başladık.”
Tarım sektörünün önemini kaybetmeyen bir sektör olduğunu vurgulayan Bayraktar, “her türlü ihtiyaçlarınızı erteleyebilirsiniz ama hayatın kaynağı olan gıdayı erteleyemezsiniz. Bu yüzden çiftçilerimiz çok hayati bir görev ifa ediyorlar. Üzülerek ifade etmeliyim ki bunu Türkiye’de anlamayan bazı kesimler var. Çiftçiyi hor gören, devlete yük olarak gören bir anlayış var. Biz bunlarla da mücadele ediyoruz” dedi.
-“Ne şartlarda üretim yaptığımızın kimse farkında değil”-
Sektör olarak doğal şartlara açık üretim yaptıklarını belirten Bayraktar, şunları söyledi:
“2014 yılında önce kuraklık ardından don felaketiyle karşı karşıya kaldık. Bu bölgede sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Bizim de buraya gelip o bölgeleri ziyaret etme şansımız oldu. 2015 yılına geldiğimizde, oldukça fazla yağan kar, Türkiye’nin hububat üretimi için önemli. Kar sayesinde Türkiye, bu yıl özellikle buğdayda 22 milyon tonun altına düşmeyecek. Geçen sene kuraklık yüzünden 19 milyon tondu. Geçen ay Bursa çevresini gezdim, Orhangazi ve Gemlik’te aşırı kar, zeytin dallarını kırmış, işin bir de bu boyutu var. Oradan Akdeniz’e geçtim. Antalya’da sel felaketi Demre’de, Kumluca’da, Finike’de sera ve sebze bahçelerine zarar vermiş. Ne şartlarda üretim yaptığımızın kimse farkında değil. Bu koşullarda 77 milyon ülke nüfusunu, 37 milyon turisti doyuruyorsa, 18 milyar dolar ihracata neden oluyorsa ve 62 milyar dolarlık milli hasıla elde edebiliyorsa o zaman gelip bu çiftçinin elini öpeceksin. Ben çiftçiyi eleştirenlerin büyük bir vebal altında olduğuna inanıyorum. Bu manada çiftçinin hangi şartlarda üretim yaptığını Türkiye’nin her tarafında anlatmaya çalışıyorum.”
“Dünya ticaretinde rol almak, daha fazla ihracat yapmak, çiftçinin malını daha iyi fiyattan değerlendirmek istiyorsak, yapısal sorunları çözerek, daha verimli, kaliteli, standart üretim yapmak zorunluluğumuz var” diyen Bayraktar, şöyle devam etti:
“Yeni ruhsatlandırılan fındık alanları var. Bunların içinde Sakarya’nın ilçeleri de bulunuyor. Geçen sene Trabzon’da dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda, biz bunu gündeme getirdik. Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı bunu gündeme getirdi. Sayın Bakanın talimatıyla bir yıllık bir çalışma yapıldı, tespitler gerçekleştirildi. Bu sayede üreticilerimiz ruhsatlarına kavuşmuş olacaklar, desteklemelerden yararlanacaklar. Sakarya Milletvekillerinin de bunda katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Türk çiftçisini temsilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) Yönetim Kurulu Üyeliği de yapıyorum. Geçen ayki toplantıda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kararını yönetimden çıkardık. Toplantıda ihale kararını onayladık. Akyazı’da bu yıl içinde Sosyal Güvenlik Kurumu binasını inşa edeceğiz.”
Hedeflerinin tarlaya girerken de tarladan çıkarken de yüzü gülen üretici kitlesi olduğunu, bunun için mücadele ettiklerini bildiren Bayraktar, “TZOB Genel Başkanı olarak, üreterek bu ülkeye hizmet eden üreticilerimizden onur duyuyorum, Ziraat Odası Başkanları’na her fırsatta şunu söylüyorum, Türk çiftçisine hizmet ibadettir. Çocuklarımızı Türk çiftçisinin ürettikleriyle doyuruyoruz. Kimse nankör olmasın” dedi.