-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasinin temellerinin atılmış, millet kendi kaderini kendi eline almış ve egemenliğini
kayıtsız şartsız ilan etmiştir”
-“Kırsaldaki çocuklar, özellikle tarım işçilerinin çocukları, kentlerdeki çoğu çocuğa göre çok zor şartlarda çocukluklarını yaşıyorlar. Oyun, eğlence yerine tarlada, bahçede çalışıyorlar”
Ankara – 23.04.2015 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 23 Nisan 1920’de açılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasinin temelleri atılmış, millet kendi kaderini kendi eline almış ve egemenliğini kayıtsız şartsız ilan etmiştir” dedi.
Bayraktar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, TBMM’nin, ülkenin var olma, Kurtuluş Savaşı verdiği ortamda, vatanın büyük bölümü işgal altıyken, inanılmaz güç şartlarda açıldığını hatırlattı.
Şemsi Bayraktar, başta Büyük Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuranların, savaşırken bile egemenliği halka dayandırmak çabasıyla neredeyse imkansız bir anda TBMM’yi Ankara’da topladıklarını ve düşman kuvvetleri Ankara’ya 50-60 kilometre yaklaşmasına, Polatlı’yı geçmesine rağmen, Meclisi çalıştırmaya devam ettiklerini bildirdi. TBMM’nin, yokluk içindeki ülke şartlarına rağmen, Büyük Atatürk’ün liderliğinde Türkiye’nin var olma savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nı sürdürdüğünü ve başarıyla sonuçlandırdığını vurgulayan Bayraktar, “Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı TBMM’yi ve açıldığı günü toplumun geleceği olan çocuklara emanet etti. 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram” dedi.
-23 Nisan dünya barışına katkıda bulunuyor-
Bayraktar, şunları kaydetti:
“Büyük Atatürk’ün böylesi bir bayramı çocuklara armağan etmesi onlara ne kadar güvendiğini, yurtta barış, dünyada barış hedefinin yarının büyükleri olacak çocukların birbirine dost olması yoluyla sağlanabileceğine inandığını da gösteriyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, uzun yıllardır, çok sayıda ülkeden çocukların Türkiye’ye gelmesiyle kutlanıyor. Bu bayram, dünya çocuklarını birbirine yaklaştırıyor. Onların birbirine dostça, arkadaşça bakmasını sağlıyor. Çok ihtiyacımız olduğu bir ortamda çocukların içine sevgi tohumları ekerek, dünya barışına katkıda bulunuyor. Ülkemizin misafirperverliğini dünyaya göstermemize vesile oluyor. Bu bakımdan bugün çocuklar arasında ulusal ve uluslararası çapta kurulacak dostluk ve kardeşlik köprüleri, yarının huzurlu ve aydınlık dünyasının da temeli olacaktır.
Bizim de çocuklarımızın, kendilerine emanet edilen ulusal egemenliği, demokrasiyi ve cumhuriyetimizin temel ilkelerini koruyacağına inancımız tamdır.”
-Kırsaldaki çocukların sorunları büyük-
Kırsalda yaşayan çocukların büyük sorunları bulunduğuna da dikkati çeken Bayraktar, “bilindiği gibi kırsal 10 bin dolar olan ülke ortalama milli gelirinin üçte biriyle geçinmeye çalışıyor. Bundan dolayı, kırsaldaki çocuklar, özellikle tarım işçilerinin çocukları, kentlerdeki çoğu çocuğa göre çok zor şartlarda çocukluklarını yaşıyorlar. Oyun, eğlence yerine tarlada, bahçede çalışıyorlar. Kentlerdeki çocukların aldığı eğitimden mahrumlar” dedi.
Bu çocukların da diğer çocuklar gibi eğitim, kişisel gelişim, oyun, eğlence etkinliklerinden yararlanmasına, çocukluklarını yaşamasına olanak verecek projeler üretmek gerektiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
“TZOB olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasisinin temellerinin atıldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun ilan edildiği gün olan 23 Nisan’ı, çocuklara bayram olarak armağan eden, temsil ettiğimiz köylüyü de milletin efendisi olarak gören Büyük Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.”